29 Aralık 2010 Çarşamba

KÖFTELİ PATLICAN VEYA PATLICANLI KÖFTE


KÖFTELİ PATLICAN VEYAA PATLICANLI KÖFTE

Yapması çok zevkli yemesi de çook lezzetli bir yemek:))

Patlıcan,
Kıyma ve köfte malzemesi,
Az miktarda sıvı yağ(kızartmak için),

ÜSTÜ İÇİN DOMATES SOS;
Domates rendesi,
Sarımsak,
Kekik,
Karabiber,kimyon,yenibahar

Patlıcanlar sapları kalacak şekilde soyulur,tuzlanır, acı suyu çıkınca yıkanır, kurulanır ve kızgın yağda çevirerek kısa süre kızartılır,
Patlıcanlar soğurken köfte malzemesi yoğrularak hazırlanır,
Köfte harcı patlıcanların üstüne eşit miktarda düzgün bir şekilde yapıştırılır,
Önceden ısıtılan fırında köfteler pişene kadar tutulur(patlıcnlar zaten pişmişti),
Domates rendesi,sarımsak arzu edilen baharatlar,tuz ,tereyağı ve zeytinyağı ile kavrulur,evi misssler gibi koku sarar:))))
Fırından çıkan köftelerin üstüne ve servis tabağına domates sos dökülür,
{ SONUÇ MALUM }

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder