30 Ocak 2006 Pazartesi

Patatesli Lezzet ( Iskocya'dan)

Merhaba,
Bu tarifi arkadasim kayinpederinden ogrenmis.
Kokenleri Iskocya ya dayaniyor, Iskocya'da ozel gunlerde,
aile toplantilarinda yapiyorlarmis. Buyuk oglumun kiz

arkadasida Iskocyali, teyit etmek icin ona da yaptim yedirdim, inanamadi.
Benim nereden ogrendigimi sordu hemen. Patates yerine kabakda
kullaniliyormus bunuda ogrendim. Bir dahaki sefere kabak ile yapacagim.


Malzemeler :

Dikdortgen borcam icin
6 buyuk patates
2 buyuk kurusogan
2 yumurta
1.5 su bardagi rende kasar
1.5 su bardagi ezilmis kraker
200 gr tereyag
uzerine dilimlenmis ince kasar


Hazirlanisi:

- Patatesleri ve sogani dilimleyerek tencereye koyun.
- Su seviyesi malzemelerden biraz fazla olsun, haslamaya birakin.
- Haslanan patates ve sogan dilimleri suzguye cikarin.
- Borcaminizi yaglayin, hasladiginiz patates ve soganlari yerlestirin.
- Baska bir kap icinde 2 yumurtayi cirpin, 200 gr. erimis tereyagini
ilave edin.

- Tuzlu krakerleri ezin, 1.5 bardagi kadar olmali.
-Yumurtali, yagli karisima kasari dokun, sonrada krakerleri.
- Bu karisimi patatesli soganli malzemenin uzerine elinizle
yayin guzelce.

- Isinmis firina surun 200 C de 13 dk da pisiyor.
- Uzeri kizarmaya baslayinca da ince dilim kasarlari uzerine yerlestirip

firindan cikariyorsunuz, uzerini yagli kagitla ortuyorsunuz.
Sonrada iliyinca
servise cikariyorsunuz.

not: patates ve sogani hasladiginiz suyu dokmeyin, corba yaparken veya
pilav yaparken kullanin.


Afiyet Olsun.
Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder