28 Ocak 2006 Cumartesi

Domates Çorbası



Ha gayret az kaldı bitiyor çorba tariflerim:) Bekleyenleri de kış bitmeden vereceğim inşallah:)

Domates Çorbası tariflerinden 2 denemem olmuştu üç sene önce kadar.
Birinde direk domates kullanıyordu, diğerinde hem domates hem salça.
Ama ben kendime göre ölçüler oluşturup sadece salça ile yapmaya başladım ve böyle sevdim.Belki hazır satılan domates suyu kullanılabilir içine bir iki bardak ama ben mümkünse hazır almamaya gayret ediyorum. Burada ev salçası kullanıyorum ben ama kalmadıysa mecburen hazır domates salçası kullanıyorum. Ve mutlaka tavuk su ile yaparım başka türlü tadı yerinde olmuyor. Ayrıca tuz yazmadım ben bu çorbalarda tuz kullanmıyorum salçalar yeterince tuzlu çünkü. Siz damak zevkinize göre ekleme yapabilirisiniz.

Evinizde krema varsa servis esnasında 1 tatlı kaşığı krema ekleyebilirsiniz ki çok lezzetli olur. Kremalı Domates Çorbası olur o zaman. Bende bu sefer krema yoktu kullanmadım. Sadece kaşar rendesi ile yetindim:)


Malzemeler
3 Çorba kaşığı Domates Salçası
3 Çorba Kaşığı un
5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı kadar süt
Sıvı yağ
Karabiber, kaşar rendesi

Yapılışı
· Önce sıvı yağ ile unu kavuralım hızlıca ortalama 3-4 dk.
· Salçayı ekleyelim ve hızla karıştıralım dikkat edelim altını yakmayalım dibi tutmasın, gerekirse ocağın altını kısın
· Ve hemen tavuk suyunu ekleyin tel çırpıcı ile karıştırın, sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin
· Karabiberini ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın bir iki taşım kaynayınca ocağı kapatın
· Servis ederken üzerine kaşar rendesi serpin

Afiyet olsun,
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder