17 Ocak 2006 Salı

Ebegümeci




Pazar günleri oğlum ve eşimle birlikte pazara gidiyoruz. Pazara artık yeşillik için gider olduk. Her hafta en az iki çeşit yeşil giriyor evimize.
Ebegümeci , Turpotu, radika, cibez, sarmasık, hele arapsaçı hıımmm. Her hafta alsam yapıyorum , bıkmıyorum yemekten.

Ebegümeci yide epey önce yapmıştım sonbahar başıydı.
Ben 1 adet kuru soğan ile birlikte zeytinyağında kavuruyorum ebegümeciyi. Tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. Arzu ederseniz yumurta da kırılabilir ama biz sadece kavrulmuş halini seviyoruz.

Ha birde hiç üşenmeyip büyük bir sabırla sarmasını yapan da var:)
Ama ben denemedim , Zeynep kesin yapmıştır !:)

Tarif yazının içinde ayrıca tarife gerek yok zatenJ
Alır yaparsanız afiyet olsun şimdiden efendim...

Figen


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder