23 Aralık 2005 Cuma

Taze Kırmızı Biber Ezmesi



Bu ezmeyi Temmuz ayında yapmıştım.
İster kahvaltıda, isterseniz akşam yemeğinde, isterseniz meze olarak
sunabilirsiniz. Ben her şeklini seviyorum.

Ya daaa Yılbaşı gecesi minik kızarmış ekmeklere sürüp servis yapın,


Malzemeler
4-5 taze kırmızı biber ( közlenmiş )
7 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
100 gr. Kadar beyaz peynir
1 çay kaşığı kimyon, acı kırmızı biber,
1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz

Yapılışı
· Közlenmiş ve kabukları soyulmuş kırmızı biberleri rondo veya robaottan geçirelim
· Daha sonra sırası ile domates salçasını, çatalla ezilmiş peyniri ve ezilmiş sarımsakları ekleyelim karıştıralım
· Zeytinyağını ilave edelim
· Kimyon, kırmızı biber ve tuzu ekleyelim
· Servis kabına alalım

Mümkünse bir gece bekletelim , tadı bir gün sonra çok daha lezzetli oluyor.

Afiyet Olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder