24 Aralık 2005 Cumartesi

Tarcinli Cek Cekistir Ekmegi ( Cinnamon Pull-Apart Bread)

Merhaba
Bu tarifi her ay Kraft'tan adresime gelen Food&Family dergisinde
gormustum.
Hep yapacagim ama baska seyler one geciyor bu tarif bekliyor.
Bugun burada Xmas, Amerika'li komsum bizim ozel gunlerimizde
beni unutmaz, kurabiyeler, cukulatalar v.s hediye getirir.
Bende bugun onun icin bu tarcinli ekmegi yaptim. Tarifi Turkcelestirmek
zor oldu benim icin :))
Iki olcu yaptim bizimkilerde cok sevdiler.
Tarifin orjinali
Food & Family dergisinin web sayfasinda.
Tarifte hazir hamur kullanilmis. Ben kendim mayali hamur
kullandim.

Malzemeler:

1 su bardagi ilik su
1 corba kasigi erimis tereyagı
1 corba kasik toz seker
2 + 3/4 bardak un ( bu oran degisebilir, kendinize gore ayarlayin )
1 poset kuru maya ( 7 gr)
3/4 su bardagi toz seker
1 corba kasigi tarcin
1/2 su bardagi tereyag (erimis)


Nasil mi Yaptim?

-Hamurumu mayaladim, 30 dk icinde kivama geldi.
- Sonra hamurdan rulo hamur yaptim, onlari dilimledim,
her yuvarlak dilimide dorde boldum.
(Benimle ayni kitada yasayanlar hazir hamurlardan bu islemi daha
kolay yapabilirsiniz, vakitten tasarruf olur :))
-Bir kasede toz seker ve tarcini karistirdim.
-Sonra o kucuk hamurlari azar azar bu kasedeki karisima buladim.
-Kek kalibimiyagladim, hamurlari ust uste attim.
-Aralarina erimis tereyag gezdirdim cok az.
-Sonra kalan karisimi ekmegin uzerine serpip isinmiz firinima surdum.
-180 C de yaklasik 35 dk. pisti. Firindan cikinca uzerine krem peynirle
yapilan bir sos var tarifin orjinalinde, su an evde olmadigi icin, ben
pudra sekeri serptim.
Az once komsuma goturdum, inanilmaz mutlu oldu, daha once hic
gormedigini yemedigini soyledi, bu aksam Xmas sofralarinda
degisiklik olacak onlar icin.
Afiyet Olsun.
Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder