3 Aralık 2005 Cumartesi
Kakaolu Fındıklı Un Helvası
Tarif yine çok eski. Ayırmışım yapılacaklar arasına...
Ben ilk un helvası denememde hüsrana uğramıştım.Unlar kıtır kıtır oldu ve erimedi !
Bu tarifte sorun çıkmadı, güzel yanı ise çikolata gibi ama hafif ve yumuşak.
Tarif 2001 / Lezzet Dergisine ait.
Kakaolu Un Helvası
Malzemeler
1,5 su bardağı un
75 gr. Margarin
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Yapılışı
· Toz şeker, kakao ve sütü bir tencerede karıştırın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ılıtın
· Margarini ayrı bir tencerede eritin.
· Unu ilave edip sürekli karıştırarak kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun
· Sütlü karışımı azar azar ekleyerek karıştırın.
· Helva kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin
· Ateşten alıp ılınmaya bırakın
· Helvaya fındığı ekleyip çatalla ezerek karıştırın.
· Geniş kare bir kalıba alıp 1 parmak kalınlığında yayın
· İyice soğuyup katılaşıncaya kadar bekletin
· Bıçakla kare kesip servis tabağına alın
Afiyet olsun,
Figen
Not;
Dilimleri keserken helva bıçağınıza yapışacaktır. Bunun için bıçağınızı suya batırın. Kestikten sonra üzerindeki helvayı sıyırıp yeniden suya batırın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder