3 Aralık 2005 Cumartesi

Kakaolu Fındıklı Un Helvası
























Tarif yine çok eski. Ayırmışım yapılacaklar arasına...
Ben ilk un helvası denememde hüsrana uğramıştım.Unlar kıtır kıtır oldu ve erimedi !
Bu tarifte sorun çıkmadı, güzel yanı ise çikolata gibi ama hafif ve yumuşak.

Tarif 2001 / Lezzet Dergisine ait.

Kakaolu Un Helvası

Malzemeler
1,5 su bardağı un
75 gr. Margarin
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı çekilmiş fındık



Yapılışı
· Toz şeker, kakao ve sütü bir tencerede karıştırın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ılıtın
· Margarini ayrı bir tencerede eritin.
· Unu ilave edip sürekli karıştırarak kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun
· Sütlü karışımı azar azar ekleyerek karıştırın.
· Helva kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin
· Ateşten alıp ılınmaya bırakın
· Helvaya fındığı ekleyip çatalla ezerek karıştırın.
· Geniş kare bir kalıba alıp 1 parmak kalınlığında yayın
· İyice soğuyup katılaşıncaya kadar bekletin
· Bıçakla kare kesip servis tabağına alın

Afiyet olsun,
Figen

Not;
Dilimleri keserken helva bıçağınıza yapışacaktır. Bunun için bıçağınızı suya batırın. Kestikten sonra üzerindeki helvayı sıyırıp yeniden suya batırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder