7 Aralık 2005 Çarşamba

Damat Paçası

Yaz basında canımız arkadaşımız Gül' ün yeni evine ziyarete gitmiştik , ev tebriğine :)
Bize çok güzel bir mönü hazırlamıştı sağ olsun. 11 kişilik bir ziyaretçi grubu ile ordaydık! Hepimizin ortak beğenisi bu tarif üzerine oldu. Ve birde bu güne kadar yediğim en güzel Tiramisu !.. Fakat Damat Paçası büyük farkla öndeydi.
O ne muhteşem görüntüydü, ya lezzeti !...

O gün o karmaşada resim çektim ama bir türlü blog da yayınlayamadım .
Üstelikte yemekbiz mail grubunda sözü geçti farklı versiyonlarını konuştuk yazdık, yaptık ama ben hala yayınlayamadım...

Bence mutlaka yapın, deneyin.
Bu ölçüler dikdörtgen geniş borcam ölçüsü.
Siz arzu ederseniz yarım ölçü yapın.

Gül’ cüğüm güzel ev sahipliğin ve bu güzel tarifin için teşekkürler...

Malzemeler - 6 kişilik

· 3 adet yufka
· 2 adet but tavuk
· 1 göğüs tavuk

Sos malzemeleri
· 3 adet yumurta
· 3 su bardağı yoğurt
· 3 çorba kaşığı un
· 1 tatlı kaşığı sirke
· sarımsak
· pul kırmızı biber

Hazırlanışı

1. Büyükçe bir tepsinin altını yağlayın
2. Bütün bir yufkayı tepsiye yayıyoruz, aralarına fındık büyüklüğünde sana yağı koyuyoruz.
3. İkinci yufkayı parçalara bölüyoruz,üstüne yayıyoruz tekrar sana yağı koyuyoruz
4. Ve diğer 3. parçası da aynı şekilde yayılıyor
5. En alttaki yufkanın tepsiden sarkan kenarları var ise üstüne kapatıyoruz.
6. Fırına sürüyoruz ve yufkalar kızarıncaya kadar fırında tutuyoruz.
7. Diğer tarafta tavukları haşlıyoruz süzüyoruz.
8. Tavuk suyunu bir yerde tutuyoruz.
9. Tavuğun derileri ve kemiklerini ayıklayıp tavukları iyice tiftiyoruz.
10. Tavuk suyu ile kızarmış yufkaları ıslatıyoruz, biraz kabarıyor.
**Yaklaşık 4-5 su bardağı tavuk suyu gerekebiliyor

· Şimdi sosu hazırlıyoruz
1. Orta boy bir tencerenin içine yoğurt, yumurta konur ve mikser ile çırpılır
2. Üzerine 3 kaşık unu ilave ediyoruz ve mikser ile çırpmaya devam ediyoruz
3. Tuz ilave ediliyor, ve az miktarda tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. (çok koyu olmamasına dikkat ediyoruz, boza kıvamında )
4. Kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Sürekli karıştırılacak ve çok kaynatılmayacak ,yoksa kesilir.
5. Ocaktan indirdikten sonra sarımsak ve sirke konulacak

Sosda hazırlandıktan sonra
1. Yufkanın üzerine hazırlamış olduğumuz tavuklar serpilir
2. Üzerine sos dökülür.
3. Yağ ve pul biber sosun üzerine dökülür

Afiyet Olsun,
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder