28 Aralık 2005 Çarşamba

Fırında Mantarlı Ispanak



Hafif ve şık bir sunum oluyor. Yemekli davetlerimde yaparım , beğeni topluyor.

Ana yemeklerin yanına güzel bir ara sıcak oluyor...

Yine , bu tarifte epeydir yayınlanmayı bekliyordu.

Şimdi bakarken drafta ne var ne yok diye ,bu gece uygundur dedim, hani Yılbaşı gecesi yapmak isterseniz, seçenek olsun elinizde...

Tavsiye ederim:)


Malzemeler
1 kg. ıspanak
200 gr. Mantar
1 çay bardağı süt kreması
2 ÇK kaşar rendesi
1 yumurta
3 ÇK sıvı yağ
tuz, karabiber

Beşamel Sos İçin
2 ÇK sıvı yağ
2 ÇK un
1 Su bardağı süt


· Ispanaklar bol suda yıkanır ve irice doğranıp kaynar tuzlu suda 5 dakika bekletilip süzülür. 2 kaşık sıvı yağ ve biraz tuz ile harmanlanır.
· Mantarlar dilimlenir ve tavada sotelenir.
· Beşamel sos hazırlanır.
· Beşamel sosa mantarlar ilave edilir ve birlikte 1 dakika daha pişirilir .
· Fırın kabını yağlayın .Ispanağın yarısını dökün ve üzerine beşamelli mantarı ilave edip kalan ıspanağı üzerine dökün. Ayrı bir kasede süt kreması ile yumurtayı çırpıp ıspanağın üzerine gezdirin ve kaşar rendesini serpin.
· 160 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun
Figen

Notlarım;
Şayet süt kreması yoksa evinizde , aynı ölçüde süt kullanın.

Ben sadece süt ile de yaptım merak etmeyin bir problem olmuyor, sadece o zaman fırını 180 dereceye ayarladım ki içindeki sululuk çabuk gitsin .Ama tadında çok değişiklik olmuyor bilginiz olsun...
Güzel bir ara sıcak oluyor ana yemeklerin yanına...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder