16 Ağustos 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA




MALZEMELER
1 Kilo taze barbunya
1 adet kurusoğan 
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 adet havuç
2-3 diş sarımsak
tuz,şeker
HAZIRLANIŞI
Soğanlar çok küçük doğranır süzgeçte iyice yıkanıp süzdürülür,tencereye zeytinyağ ,havuç ve soğanlar ilave edilir,üzerlerine ayıklayıp yıkadığımız barbunyalar ilave edilir,rendelediğimiz domates  ince kıydığımız sarımsak, yarım su bardağı suda erittiğimiz salça ve tuz katılıp pişmeye bırakılır,arada karıştırılır,suyunu çekmeye başlayınca sıcak su eklenir,yumuşamaya başlayınca 1 çay kaşığı şeker eklenip iyice pişnce ateşten alınıp 2 -3 saat tencerede soğuması beklenir. Servis yaparken isteyen limon sıkabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder