8 Ağustos 2013 Perşembe

GÜVEÇTE KUZU ETLİ SEBZE TÜRLÜ



 
GÜVEÇTE KUZU ETLİ SEBZE TÜRLÜ
ve bahçede yetişen fasulyeler :)
MERHABALAR CANLAR,
Bahçemizde yetişen sırık (taze)fasulyeler tek başına yemek pişirecek miktarda olmadığından sebze türlü yapmaya karar verdim :) toprak güveç kap içinde çok lezzetli bir yemek oldu, zaten toprak güvecin kendine has güzel bir kokusu ve lezzeti oluyor
yarım kg kemiksiz kuşbaşı kuzu eti,
 1 adet patlıcan,
1 adet kabak,
1 adet patates,
taze fasulye,
1 adet kırmızı biber,
4-5 adet yeşil biber,
3 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
tane karabiber,
sızma zeytinyağı,
tuz,
sıcak su,
kekik
etleri yıkayıp güvece koydum, kısa süre orta ateşte pişirdim, bu arada tüm sebzeleri yıkayıp soyup doğradım, etlerin üzerine kat kat yerleştirdim, zeytinyağını ve az tuz koyup kısık ateşte  sebzeler suyunu salana kadar pişirdim, çok az sıcak su ilave ettim,ocağı kapatmadan önce kekik serptim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder