13 Ağustos 2013 Salı

Muhallebili İncir Tatlısı


Muhallebili İncir Tatlısı



malzemeler
  • 5 adet kuru incir
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1yemek kaşığı nescafe
muhallebisi

  • 2 poset krem şanti( 150 gram toz
    krem şanti)
  • 250 gram tuzsuz labne peyniri
  • 400 gram çiğ süt kreması
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
serbeti icin malzemeler

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • Yarım su bardağı toz şeker
 
 yapilisi

  •  Kek için yumurta ve şekeri ilk önce  çırpın. Cevizi, unu,  nescafe ,kabartma tozunu koyup karıştırın. 
  • Önceden suya islayin incirinizi yumusasin ve suyunu süzdürtüp küp ,küp dograyin.
  • Cirpma kabina inciri ekleyip, dikdörtgen borcamın içini margarinle yağlayıp karışımı dökün. 
  • Önceden isitilmis firinda 170 derecede pişirin. 
  • Muhallebisini hazırlamak için Ciy kirema ve südün icersine kirem santiyi katip cerpin . Labne peynir pudra sekeri de ilave edip devam cirpin.
  • Buz dolabinda 2 saat kadar dinlensin .
  •  Kek piştikten sonra 3-4 dakika iliklasinca. Şerbetin malzemelerini karıştırıp pişirmeden kekin üzerine dökelim. 
  • Muhallebiyi üzerine yayın. 
  • Üzerine nes kahve ve kakaoyu eleklen eleyin.
  • Buzdolabında 4-5 saat bekletin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder