26 Ağustos 2013 Pazartesi

ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


 
 
 
ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
MERHABALAR,YENİ HAFTANIZ HAYIRLI OLSUN,SELAMLAR,SEVGİLER
2 su bardağı pilavlık (Osmancık) pirinç,
3 su bardağı et suyu veya sıcak su,
1 kahve fincanı arpa şehriye,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
az tuz
öncelikle pirinçler sıcak ve tuzlu suda (1-2 saat kadar)ıslatılır,
tencereye yağlar ve şehriye konur çok hızlı olmayan ateşte hafif yanmamasına dikkat ederek kavrulur,
pirinçle birlikte biraz daha kavrulabilir ama ben bu işlemi kullanmıyorum midemde yanma yaptığı için suya salma işlemini uyguluyorum,
sıcak et suyu,tavuk suyu veya su konur,tuz atılır,
iyice yıkanıp nişastası giderilen pirinçler suyu süzülünce kaynayan suya konur,
önce hızlı sonra yavaş ateşte suyunu çekene kadar kadar kaynatılır,
tencerenin kapağının altına temiz bir bez konur demlenmesi beklenir
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder