12 Ağustos 2013 Pazartesi

seyyar nohutlu pilav


Seyyar satıcıların camekanlı arabalarda yapıp sattıkları "tavuklu nohutlu" pilavın reçetesi tarifimde olduğu gibidir. Sokak pilavcıları pilavlarını pirinci kavurarak ve içme suyu kullanarak yapar. Dikkat ettiyseniz sokak pilavcıların camekanlı arabalarında pilav, nohut ve tavuk eti ayrı durur. Pilavı müşterilerine hazırlarken, pilav içerisine nohut ve tavuk etini sonradan ilave eder, karıştırır. Sultan, bazen pirinç pilavını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
iki bardak pilavlık osmancık pirinci
bir kase haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
bir kase haşlanmış nohut
iki kaşık margarin
iki kaşık bitkisel sıvı yağ
üç bardak su
tuz

Yapılması
pirinci ılık su içinde yarım saat ıslayın
ardından berrak suyu çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün
tencere içinde margarin ve sıvı yağı ısıtın
üzerine pirinci ilave edin ve ağır ateşte şeffaflaşıncaya kadar kavurun
ardından su ve tuzunu ilave edin, tuzunu ayarlayın
tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapatın
ağır ateşte pilavı 14 dakika pişirin ve ocağı söndürün
pilavı 15 dakika dinlendirdikten sonra tavuk etini, nohutu ilave edin ve karıştırın
ardından pilavınızı gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder