12 Ağustos 2013 Pazartesi

TAHIL ÇORBASI,BAKLİYAT ÇORBASI,BEREKET ÇORBASI

 
 
TAHIL ÇORBASI
merhabalar,selamlar,sevgiler,hayırlı haftalar
Harika bir çorba var bugün bloğumda,hem çok lezzetli, hem çok besleyici
esmer bulgur,
pirinç,
kırmızı mercimek,
yeşil mercimek,
beyaz barbunya,
badalan (kuru) fasulye,
haşlanmış nohut,
mısır(dondurulmuş ),
**bakliyatları yaklaşık yarımşar çay bardağı kadar kullandım
1 adet havuç,
1 adet kırmızı (kapya) biber,
1 adet soğan,
1 kaşık domates salçası,
1 kaşık acı adana biber salçası,
1 kaşık un,
1 kaşık tereyağı,
2-3 kaşık sızma zeytinyağı,
karabiber,
kimyon,
pul biber,
kuru nane
**maşallah ne kadar bol malzemeli bir çorba oldu :)
 BU ŞİFA DEPOSU ÇORBAYI YAPMAK İSTEYENLER BUYURUN YAPILIŞINA :)
malzemelerin çokluğu  gözünüzü korkutmasın,hazırlaması çok kolay ve eğlenceli evinizde hangi malzemeler varsa onlarla yapabilirsiniz
önce bakliyatları çıkarıp yıkayalım,nohut dışında hepsini  çiğden koydum,
tencereye ince doğranmış soğanı,kırmızı biberi,havucu ve yağları koyup kısa süre soteledim, unu ve salçaları ilave edip un kokusu gidene kadar soteleyip kaynar suyu döktüm,tüm bakliyatı döküp kısık ateşte tencerenin kapağını yarım örtülü şekilde pişirdim, bakliyatlar yumuşayınca baharatlarını atıp
ocağı kapattım
*not: benim kullandığım dondurulmuş mısır,badalan fasulye ve beyaz barbunya çok çabuk piştiğinden,nohut da haşlanmış olduğundan hepsi aynı kıvamda pişti
*bu miktarlarla biraz büyükçe bir tencere doluyor :) kalabalık aileler veya misafir geldiğinde harika olacaktır :) 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder