27 Ağustos 2013 Salı

YUMURTA TATLISI

            
CANKIRIDA .BAYRAMLARDA,IFTAR DA,MEVLUT VE GÜNLERDE YAPILAN YÖRESEL BIR TATLI......MUTLAKA DENEMENIZI TAVSIYE EDIYORUM....COK ESKI ZAMANLARDA 30-40 YIL ONCESİ BUYUK TEPSİLERDE BAYRAM TATLISI OLARAK YAPILIRMIS...30 YUMURTAYLA EL ILE CARPILARAK EKMEK FIRINLARINDA PİŞİRİLİRMİŞ..
MALZEMELER:  BUYUK BORCAM,BUYUK BOY KELEPCELI KALIBA GORE OLCULER
8 YUMURTA (ODA SICAKLIGINDA EN AZ 2-3 SAAT ONCESI BUZDOLABINDAN CIKMIS OLMALI)
1SU BARDAGINA(ESIT MIKTARLARDA) BIRAZ UN,IRMIK,NISASTA  KOYULUR
1 FISKE TUZ
BORCAM VEYA KELEPCELI KALIP COK AZ YAGLANIP HAFIFCE UNLANIR....
YUMURTANIN BEYAZI VE SARILARI AYRILIR...
BEYAZLARI 3-4 DK MIKSERLE CARPILIR..1FISKE TUZ ILAVE EDILIR..UN,NISASTA VE IRMK KARISIMINDA OLUSAN KARISIM(TOPLAMI 1SU BARDAGI OLACAK) ILAVE EDILIR...TAHTA KASIKLA 2-3 DK KARISTIRILIR...YUMURTA SARILARI ILAVE EDILIP...1-2 DK DAHA KARISTIRILIP  KALIBA DOKULUR...
ONCEDEN ISITILMIS FIRINA 175 C( HIC BEKLETILMEDEN .YUMURTALAR DIBE COKMESIN MORARMASIN DIYE)VERILIR...FIRININ KAPAGI BU ASAMADA ACILMAZ....25- 30 DK TAHMINI PİŞME SURESİ...KEK HAMURU ALTIN SARISI RENK ALINCA OLMUS DEMEKTIR...SOGUMAYA BIRAKILIR..
(KEK HAMURUNA KABARTMA TOZU VE SEKER ILAVE EDILMIYOR)
KEKİ VE SERBETI SOGUK OLACAK
SERBETİ:  4 SU BARDAGI SEKER
3,5 SU BARDAGI SU KAYNATILIR..SOGUMAYA BIRAKILIR...SOGUYAN SERBET KEKIN UZERINE DOKULUP  SERBETINI CEKEN TATLIMIZ DILIMLENEREK SERVISE HAZIRDIR...
AFIYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder