2 Ağustos 2012 Perşembe

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI...

    Merhaba, bugün sizlere çok lezzetli bir çorba tarifim var. İftar sofralarımızın vazgeçilmezi olan çorbalarınıza, bir yenisini daha ekleyebilirsiniz.


Malzemelerimiz:
1 su bardağı tel veya arpa şehriye
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ veya 1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı haşlanmış tavuk eti
tuz, kuru nane, pul biber
10 su bardağı su

Hazırlanışı:
Tenceremizi ocağımıza alıyoruz. İçine yağımızı koyuyoruz. Salçamızı ilave ediyoruz.
Üzerine unumuzu da ilave edip hafif kavuruyoruz. Daha sonra şehriyelerimizi ve suyunu tuzunu koyup, kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ve tavuğunu ilave diyoruz.
Şehriyeleri pişene kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişiriyoruz.
Baharatlarını ilave edip, karıştırıyoruz.
Çorbamız hazır, limon suyu damlatarak içebilirsiniz..

Afiyet olsun. Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder