28 Ağustos 2012 Salı

TAVUKLU BÖREK

MALZEMELER
6 adet yufka
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı

iç harcı :
1 tavuk but
1 tavuk göğüs
1 ortaboy soğan
Dolmalık fıstık
Dolmalık üzüm
Yenibahar
3 tane kesme şeker
Kuru nane
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
1 su bardağı tavuk suyu

HAZIRLANIŞI
Tavuklar haşlanıp küçük küçük didildikten sonra yemeklik doğradımız soğanı tencerede sıvıyağ ile hafif pembeleştiriyoruz . Tavukları da ekledikten sonra tüm baharatı içine katarak tencerede bir iki kez eviriyoruz . Daha sonra haşlanan tavukların suyundan ayırdığımız 1 bardak tavuk suyunu da içine dökerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.1 tane yufkayı serip üzerine hazırladığımız sıvıyağ ve su karışımını dökerek üzerine 1 yufka daha seriyoruz . Ben börekleri küçük küçük sevdiğim için 16 parçaya bölüyorum . isterseniz 12ye de bölünebilir. Geniş tarafına harçtan koyarak sigara böreği gibi sarıyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üzeri eşit kızarana kadar pişiriyoruz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder