28 Ağustos 2012 Salı

MANTARLI VE PATATESLİ BÖREK

MALZEMELER
3 yufka
4 orta boy soğan, yemeklik doğranmış
200gr mantar (varsa istiridye mantarı alın, daha az sulandığı için daha güzel oluyor)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 orta boy patates, rendelenmiş
tuz, kimyon, kekik, pulbiber, karabiber
üzerine yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
Soğan ve mantarları tavada, sıvıyağ eklemeden kavurun. Mantarlar suyunu salıp çekince zeytinyağını ekleyip 1-2 kez çevirin.Patatesleri ekleyip karıştırın. En son baharatları ilave edin.1 yufkayı açıp yağlayın. Ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz yere malzemeden biraz yayın. (altıda biri kadar) Yufkayı sarıp tepsinin şekline göre dolayın. (bu şekilde bir gece bekleyebilir)Pişirmeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin.
NOT:Resim ve tarif portakal ağacından alındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder