26 Ağustos 2012 Pazar

BALLI BABA TATLISI

100_7524
100_7507
Malzemeler:
4 su bardağı un
3 yumurta
1paket instant  maya
1 su bardağı ılık süt
125 gram(oda sıcaklığında) tereyağ
1 çay fincanı pudra şekeri
1 fiske tuz

şurup için:
5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
SOSU
Bir paket hazır çikolata sosu
Süt üzerindeki tarife göre ilave edilecek
Şeftali,elma, üzüm
·     
·         Unun ortasını açıp mayayı, bir bardak ılık sütü,  yumuşamış yağı, yumurtaları,şekeri ve  tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yapıyoruz
·         Hamuru ılık bir yerde iki misli kabarana kadar bekletiyoruz.
·         Küçük  kalıpları yağlıyoruz ve hamuru kalıpların yarısını geçmeyecek şekilde paylaştırıp
·         Kabarması için tekrar bekliyoruz.
·         İyice kabardıktan sonra fırında üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
·           Bir tencereye suyu ve şekeri koyuyoruz,
·         Şeker eriyip şerbet kaynayınca limon suyunu ilave edip bir iki taşım kaynatıp ateşten alıp şerbetinizi ılımaya bırakıyoruz.
·         Fırından çıkan tatlıları ılıyınca kalıplarından çıkartıp  ılık şerbetin içine atıyoruz. Tatlılar şerbeti iyice çekince çıkartıp  servis tabağına diziyoruz,      İyice soğuduktan sonra ortadan  kesiyoruz, çikolta sosunu tarifine göre pişirip sıcakken kestiğimiz tatlıların üzerine bir miktar koyup üzerlerine küçük doğradığımız şeftali, elma ve üzüm tanelerini koyup tatlının kestiğimiz diğer yarısını üzerlerine kapatıp  bol çikolata sosu döküyoruz .
 not: aralarına çikolata sos yerine franbuazlı hazır sosta çok yakışıyor üzerlerine yine çikolata sos dökülüyor .Afiyet olsun tadına doyamıyacağınız bir tatlı.




  not:.kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur olacak  şerbet parmağımızın dayanacağı sıcaklıkta ılığa yakın olacak tatlıda ılık olacak .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder