19 Ağustos 2012 Pazar

domates soslu misket köfte


Domates soslu misket köfte yemeği yarım kilo kıyma yerine 200 veya 300 gr. kıyma ile de yapılabilir. Elbette seçim, ihtiyacınız ölçüsünde olacak. Eğer 250 gr. kıymanız var ve soslu misket köfte yemeği yapmak istiyorsanız, tarifteki malzemelerin yarı ölçüsünü kullanabilirsiniz. Yemeğinizi bir bardak su yerine, bir çay bardağı sıcak su kullanarak "ağır ateşte" 15 dakika süre içerisinde pişirebilirsiniz. Sultan, domates soslu misket köftesini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo kıyma
üç kaşık sıvı yağ
bir soğan
iki dilim bayat ekmek
üç domates
yarım kaşık salça
iki sivri biber, üç diş sarımsak
karabiber, kimyon, tuz
kızartma yağı

Yapılması
domatesi rendeleyin, biberi halka, soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın
bayat ekmek dilimlerini ıslayın ve sıkın
kıyma, soğan, bayat ekmek, tuz ve bahartlarla birlikte köfteyi yoğurun
ve köfteden misket köfteler hazırlayın
köfteleri az yağ içinde kızartın
tencerede sıra ile yağ içinde salçayı, biberi, sarımsağı ve domatesi kavurun
üzerine misket köfteleri ve 1 bardak sıcak su ilave edin
baharatları ve tuzu ilave edin, tuzunu ayarlayın
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
ağır ateşte yemek suyunu çekinceye kadar pişirin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder