23 Ağustos 2012 Perşembe

PEYNİR KREMALI TAVUKLU TORTELLİNİ

TORTELLINI

Dün eve dönerken, kendi kendime dedim ki.. Bugün kendim için bir şeyler pişireyim. Malumunuz Engin, eşim, çok yemek seçen biri. Ona pilav-makarna yap, senden iyisi yok :) Ama makarna da öyle standart makarnalardan, kıymalı, domatesli ya da yoğurtlu olabilir, başka tipine kapalı kendisi.
Girdim markete ve kendime sadece 4 adet malzeme aldım.. Home TV'deki 5 malzeme programı gibi oldu bu :)
Engin'e de salçalı kelebek makarna yaptım :) Ayrı tencerelerden takıldık anlayacağınız :)
Vallahi oturdum iki tabak kana kana yedim, ohh afiyet olsun dedim kendime ...
Şık ama pratik bu tarifi misafirlerinize de uygulayın derim. Hep size gelmek isteyebilirler, şimdiden uyarmamış olmayayım ama.

Malzemeler:
tortellini malzemeler
  • 1 paket peynir dolgulu Tortellini 
  • 3 yemek kaşığı Krem Peynir 
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 adet tavuk göğüs
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • tuz
Yapılışı :
  1. Tenceremize su koyup, tuz ve bir miktar yağ ilave ederek suyu kaynatıyoruz.Kaynayan suya tortellini makarnaları ilave ederek yaklaşık 12-15 dk kadar haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp bir kenarda bekletiyoruz. 
  2. Göğüs tavuk etlerini kuşbaşı doğruyoruz.
  3. Bir başka tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ (ben Mısırözü kullandım) ekleyip tavukları pembeleşinceye kadar soteliyoruz.
  4. Tavuklar pişince 3 tepeleme yemek kaşığı krem peyniri tavuklara ilave ederek, ocağı kısıp peyniri iyice eritiyoruz.
  5. Tavuk-peynir karışımına kremayı da ilave edip bir süre kaynatıyoruz.Fesleğen ve tuzu ilave ettikten sonra tortellinileri katıp iyice sosa yediriyoruz.
  6. Ocağı söndürüp, tencerenin kapağını kapatıyoruz. 5 dk kadar sosun iyice çekmesi için demlenmeye bırakıyoruz.
Üzerine taze çekilmiş karabiber ve parmesan peyniri rendesi ile de servis edilebilir...

Afiyetle & sağlıkla,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder