2 Ağustos 2012 Perşembe

AÇMA




Aslında klasik bir açma tarifi ama bu tarifi kime yapsam çok beğeniyor  çünkü resimden de anlayacağınız gibi pufidik oluyor açmalar. Sahuriçin doyurucu bir seçenek. Çok az malzeme ile kolay yapılan, güzel bir tarif...

Malzemeler :
© 1 su bardağı ılık su
© 1 su bardağı ılık süt
© 1 paket yaş maya
© 1 su bardağı sıvı yağ
© Bir tutam tuz
© Bir tutam şeker
© Alabildiği kadar un

Unu tepeleme kaseye koyup ortasını açarak mayayı koyuyoruz, üzerine süt ve suyu ekliyoruz (isteğe göre iki bardak su yada iki bardak sütle de yapılabilir, ama ben hep bir bardak su bir bardak süt ile yapıyorum). Maya eritilir sonra şeker ilave edilir....
Hafif hafif karıştırırken yağı ve tuzu da ekleyin, yumuşak bir kıvama gelene kadar un ekliyoruz ve güzelce yoğuruyoruz..
Sonra mayalanması için yaklaşık 45 dk kadar bekletiyoruz.. Mayalanan hamura şekil vererek yağlanmış tepsiye diziyoruz. Tepside de bir süre bekletip mayalandırırsanız çok daha güzel oluyor.. Malum tepsi mayasını da almalı sonra soğuk fırına veriyoruz..

Not: Maya kullandığınız tariflerde maya ile şekeri birlikte koymaya dikkat edin.. Çünkü şeker mayalanmayı kolaylaştıran bir maddedir. Buna karşın tuz ise mayalanmayı zorlaştırır. Yani daha iyi sonuç almak için maya ve şekerin birlikte konulması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder