23 Eylül 2011 Cuma

rulo pasta















malzemeler


  • 4 tane yumurta 

  • 1 su bardak toz seker 

  • 5 corca kasik tepeleme un

  •  5 corba kasik toz seker 

  • 1 tane kabartma tozu 

  • 1 yemek kasik su 

  • yarim cay bardak ay cicek yag

  • 1 tane vanilya sekeri

ic kiramasi icin malzeme


  • 1 paket kirem santi toz halinde

  •  1,5 paket soguk süt 

  • 3 yemek kasik börtlen receli

  • cekilmis badem



hazirlanisi


  • Önce soguk sütle kirem santiyi cirpin.Buzdolabinda üzuerini kapatip yarim saat bekletin

  • Yumurtayi derin bir cirpma kabin icersine alip cirpin.

  • Sekeri katip devam cirpin.

  • Ay cicek yag ,su ve vanilya sekeri ekleyip devam cirpin.

  • Ununun icersine kabartma tozunu karistirip yavas ,yavas ekleyip cirpin.

  • Tepsinize firin kegidi koyup hamuru üzerine döküp önceden isitilmis firinda 175 derecedeüzeri hafif pembelesinceye kadar pisirin.

  • Kek firindan cikinca sogusun ki kirema yi hemen sürerseniz erir ve toparlayamassiniz,

  • Santiyi kekin üzerine spatula ile sürün bir miktar üzerisi icin ayirin

  • Recel li cay kasigi ile kiremsantinin üzerine dökün.

  • Kekin bir ucundan baslayip rulo yapin.

  • Üzerine kalan kiremayi spatula ile sürün recelde karistirin az miktarda üzerinin kiremasina .

  • Ben badem kiriklari döktüm pastamin en üs kismina .

  • Buz dolabinda 2-3 saat dinlendikten sonra sevis yapin cok kolay ve nefis bir pasta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder