26 Eylül 2011 Pazartesi

Philips Airfryer/Airfryer'de Saç Kavurma ve Sucuk Izgara

Şimdi bunun adı saç kavurmamı oluyor e hani saç hani ızgara :)) Efendim artık benim saçımda ,ızgaramda ,fritözüm - fırınımda hepsi airfryer:)İtiraf etmem gerekirse daha evvel tanıtımına katıldığım Philips Airfryer benim için illa mutfağımda olması gereken bir alet fikrine kapılmama sebep olmadı.Nedeni tanıtım niyeti ile önümüzde birer paket donmuş patates ve misket köfte pişirilmiş ve tadımı istenmişti.Güzelmiydi evet yağsız olması çok ilgi çekici idi ama neden bu kadar parayı donmuş ürünleri pişiren bir ürün için veriyimki hemde mutfağımdaki küçük ev aletlerinin çoğunu tezgahımdan kaldırmışken fikri ile günü kapadım...!!!




Ancak ramazan ayında katıldığım airfryer osmanlı yemekleri etkinliğinde neler yapıldığını gördükten hatta uyguladıktan sonra fikrim yavaş yavaş değişmişti. Ertesi günlerde internette fiyat araştırmalarına başladım ve kredi kartımın kesilme tarihini beklerken gelen kargo ile çok şaşırdım, artık bir Airfryerim vardı:)

O zamanlar hala olmazsa olmaz bir alet olarak görmediğim içinse( şirkette kızarttığımız deneme patates hariç )ilk 3 gün kutusundan bile çıkarmadım(bu kadar açık olmasamıydım:))) Üç gün sonunda ilk deneme tabiki patates kızartması ile oldu....ardından köfte ama ev yapımı:)köfteye hiç yağ ilave etmediğim halde alt hazneye akan yağları görmek beni çok keyiflendirdi..Sonrası günde paçanga böreği ve çikolatalı sufle denemelerim oldu.Sonra tavuk baget,saç kavurma üçüncü tekrar sufle şeklinde gelişti aramızdaki ilişki:)Ve ben fark ettimki 1 haftadır tencerede yemek pişirmedim!Rondo ve çay makinası hariç bütün aletleri yukarı raflara gönderen ben mutfağımın baş köşesine yerleştirdim onu:)(bknz aşağıdaki fotolar:))

Kısacası evinize girdiğinde kesinlikle köşelere atmayacağınız parasını sonuna kadar hak eden bir ürün bence Philips Airfryer ...onunla yapmayı planladığım neler var neler :)Onunla bu derece yakınlaşmamı sağlayan sevgili Onur Atahan ve bizimle harika ilgilenen Philips çalışanlarına sonsuz teşekkürler....Her blog ve internet sitesinde gördüğünüz klasik Airfryer tanıtımı ve bilgi için tık tık tık



Fotoğraflamayı hiç düşünmediğim bir kahvaltı sofrası.....Lezzetiyle mmmmm dedirten sucuk ızgara.....




Sucukları iri halkalar halinde doğrayıp halkaları ortadan ikiye bölün ve şişe dizin.Airfryer 'i 180 derecede 7 dakikaya ayarlayın 5. dakikada sucukları içerisine yerleştirin siz işinize bakın:)))Onlar pişince size seslenir:))







İşten geldiğimde saç kavurma yapmak için etleri içerisine koyduğum ve 15 dakikaya ayarladığım Airfryer ben domates ve biberleri doğrayana kadar etleri pişirmişti bile....




Saç Kavurma




400 gram minik doğranmış kuzu eti

2 adet domates

3 adet yeşil biber

1 adet kurusoğan

tuz,karabiber,kekik,kırmızı pul biber

2 adet bazlama ekmeği veya lavaş










Airfryer'i 200 derecede 17 dakikaya ayarlayıp 15. dakikada sepetin içerisine etleri ilave edin.Domateslerin kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ,biberleride minik minik doğrayın ve süre 6 dakikaya düştüğünde sepeti sallayın ve biber ve domatesleri etlere ilave edin.Pişirme işlemi bittiğinde baharatları ilave edin ve sepeti sallayın.Sepeti kaldırdığınızda domates ve etin suyunun alt haznede birktiğini göreceksiniz işte arzu ederseniz o su ile bazlama ekmeklerinizi ıslatın ve kavurmayı ekmeğin içine koyun.Kuru soğan ve acı biber ile birlikte bekletmeden servise sunun.









not:Airfryer yoksa aynı işlemi saçta veya teflon tavada pişirme süresini 10 dakika arttırarak yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder