14 Eylül 2011 Çarşamba

omlet nasıl yapılır


Yumurtanın çırpılarak tava içerisinde pişirilmesiyle yapılan omlete, sade omlet dendiğini herkes bilir. Eğer tava hareketlerini tam olarak becerebiliyorsanız, omlet yapımı gayet basit. Ayrıca, tava içerisindeki omlete artistik hareketler yaptırmanın yaşanılası bir zevki var. Bir de bu işi beceremeyenler yanınızda bulunuyorsa, o omlet zor pişer. Ne ise; omletin o kadar çok şeşiti var ki, say say bitmez. Bunlardan patatesli omlet, beyaz peynirli omlet, kaşar peynirli omlet, domatesli omlet, mantarlı omlet, sosisli omlet, kabaklı omlet, sucuklu omlet, pastırmalı omlet, kavurmalı omlet çeşitlerden bazıları. Yumurtayı çırparken ilave edilecek her tür katkı maddesi ile omlet isimlendiriliyor. Sultan'ın canı çektiğinde omlet çeşitinde sınır yoktur. Her tür malzeme ile omletini yapar. Tarifim, kaşar peynirli omlet ile ilgilidir. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir yumurta
bir kaşık süt
bir tatlı kaşığı un
bir tatlı kaşığı tereyağı
bir kaşık rendelenmiş kaşar peyniri
bir kaşık doğranmış maydanoz
az tuz

Yapılması
kase içerisine yumurta, un, süt, peynir, tuz ve maydanozu koyun
ardından çırpma teli ile bir güzel çırpın,
tavada tereyağını eritin ve bütün yüzeye yayın
üzerine karışmı dökün ve tava tabanına yayın
tavayı ileri geri, sağ ve sol yönlere salayarak
omletin altını kızarıncaya kadar pişirin
tavayı ileri itip, uç kısmını kaldırarak kendinize doğru çekin
omleti zıplatın ve tersine çevirin elbette deneyimli iseniz,
pişmemiş alt yüzeyini tava hareketleriyle kızartın
ve kaşar peynirli omletinizi gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder