22 Eylül 2011 Perşembe

Çikolatalı Yoğurt Tatlısı



Malzemeler
  • 3 Yumurta
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 1 Su B. Yoğurt
  • 1 Çay B. İrmik
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 1 Çorba K. Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Bitter Çikolata
  • Ustasından Un Ölçüsü

Şerbeti İçin:

  • 3 Su B. Su
  • 3 Su B. Şeker
  • Yarım Limon

Üzeri İçin:

  • Yeşil Fıstık
  • Hindistan Cevizi

Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikser ile 4-5 dakika çırpıyoruz. Sıvıyağ, yoğurt, kakao, irmik, kabartma tozu, vanilya, 6 çorba kaşığı tepeleme un ve ben marie usulü eritilmiş çikolatayı koyup karıştırıyoruz.

Yağlanmış fırın kabına karışımımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, su, şeker ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz.

Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbeti döküyoruz. Üzerini yeşil fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder