30 Eylül 2011 Cuma

KREMALI PATATESLİ GÜL BÖREK



Bu börekleri geçtiğimiz haftasonu gelen arkadaşlarım için yaptım.Ben patatesli yaptım değişik iç malzemeler ile de yapabilirsiniz.Bir yufkadan dört börek çıkıyor.Yumuşacık, lezzetli bir börek istiyorsanız buyrun tarife.


MALZEMELER:


3 adet hazır yufka

3/2 kutu krema (200 ml.)

6 adet patates

1 orta boy kurusoğan

2 tatlı kaşığı salça

2 adet yumurta sarısı

5 yemek kaşığı sıvıyağ

3 yemek kaşığı su

tuz

karabiber

nane

çörekotu


YAPILIŞI:


Önce iç malzememizi hazırlayalım.Patatesleri haşlayıp , soyup ezin.Bir tencerede küp küp doğranmış soğanları biraz sıvıyağ ile kavurun.Salça ekleyin,salçayla soğanı bir güzel kaynaştırın.

Bu salçalı karışıma patatesleri ekleyin.

Baharatları ve tuzunu damak tadınıza göre ilave edin,bunlar için ölçü vermedim.

Bir güzel karıştırıp altını kapatın soğumaya bırakın.

Diğer tarafta bir kaseye kremadan dökün 3 yemek kaşığı kadar su ekleyin.Bir güzel kaşıkla karıştırın krema biraz incelmiş olsun.Düz bir zemine birinci yufkayı serin ,dörde bölün.Her parçaya fırça ile krema sürün.Yufkanın geniş kısmına patatesli harç koyup genişden dara doğru yufkayı rulo yapın daha sonrada gül şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın.

Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip 200 derecedeki fırında pişirin.

Üzerleri kızarınca pişmiş demektir.Afiyetolsun.


Herkese hayırlı cumalar ,mutlu haftasonları dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder