13 Eylül 2011 Salı

Galeta Unlu Patatesli Börek






Sık sık yaptığım bu böreği paylaşmak bir türlü nasip olmamıştı.Galeta unuyla yapıyoruz ve çıtır çıtır oluyor hem de fırında olduğu için fazla yağlı olmuyor.Ayrıca içini patatesli yapıyorum içi yumuşacık dışı çıtır oluyor. Tadanlardan tam not aldı. Gerisi size kalmış Afiyet Olsun...
Malzelemer:1kg el açması yufka,3 yumurta,5 adet haşlanmış patates,içine biraz beyaz peynir,karabiber,sıvıyağ,galeta unu.

Yapılışı: 
  1. Patatesleri rendelip yada ezip içine tuz, ezilmiş peynir,karabiber ve isteğe göre baharatlar koyarak biraz sıvıyağ ekliyoruz iç harcımız hazır oluyor. 
  2. Yufkanın birisini açıyoruz ve içini sıvıyağ ile yağlıyoruz, bir diğer yufkayı kapatıp onu da yağlıyoruz. 8'e bölüp her bir parçasını iç malzemeyle sarıp önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  3. Bu işlemi malzemelerimiz bitene kadar devam ediyoruz. Ve 180 derece fırında üzerin kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder