20 Eylül 2011 Salı

KAŞARLI MANTAR, ETİMEKLİ YOĞURTLU KABAK



  • MALZEMELERİ 
  • 4 Adet kabak 
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 8 adet etimek
  • Maydanoz
  • dereotu
  • nane ve tuz 35o gram yoğurt 2 diş sarımsak SÜSLEMEK İÇİN (ARZUYA GÖRE) pulbiber kuru nane ve havuç
  • 1 Paket mantar
  • Kaşar peyniri,tereyağ,domates, biber,limon
YAPILIŞI
Mantarların sapları çıkartılır, yıkanır hertarafına limon sürülür,yağladığımız bir tepsiye dizilir , rendeledğimiz kaşar peyniri,tuz karabiber ve pulbiber ile harmanlanıp mantarların içleri doldurulur, üzerlerine 1 çay kaşığı tereyağ konulur ,dilimlediğimiz domates ve biber ler yerleştirilir, mantarların çıkan saplarıda kenarlarına yerleştirilip ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişirilir.
KABAĞIN YAPILIŞI 
Kabaklar rendelenir 2 yemek kaşığı sıvıyağda suyunu çekene kadar kavrulur, soğumaya bırakılır, soğuyan kabakların üzerine ince kıydığımız maydanoz, dereotu , nane ve tuz ilave edilir,iyice harmanlanır, üzerlerine 2 diş sarımsak ve tuzla hazırladığımız yoğurt dökülür iyice karıştırılır. etimeklerin üzerlerine yerleştirilir.. Arzuya göre süslenir .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder