25 Mart 2011 Cuma

TAZE PORTAKAL SUYU VE PORTAKALLI HAŞHAŞLI KEK



TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYU EŞLİĞİNDE PORTAKALLI VE HAŞHAŞLI KEK


Günlerdir blogum açılmıyordu,az önce açık görünce tarifimi yayınlamak istedim
inşallah sürekli açık durur ve arkadaşlarımız da dönerler:)

4 adet yumurta,
1 çay bardağı (ince belli) şeker,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı portakal suyu,
1 çay bardağı süt,
yarım bardağa yakın mavi haşhaş,
5,5 çay bardağı un veya kek un,
1 portakalın kabuğunun rendesi,
1 paket vanilya ,
1 paket kabartma tozu(kekun kullanılmışsa gerek yok)
NOT:ŞEKER MİKTARI ÇOK AZ GELEBİLİR AMA ÇOK ÖNCELERİ 1,5-2 SU BARDAĞI ŞEKER KOYDUĞUMUZ KEKLERİ HEP AZALTARAK YARIM SU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA ŞİMDİ DE 1 ÇAY BARDAĞI KOYARAK DENEDİM OLDUKÇA GÜZEL OLDU MÜMKÜN MERTEBE ŞEKERİ AZALTALIM:)
**5,5 ÇAY BARDAĞI UN BİRAZ FAZLA GELDİ YAPMAK İSTEYENLER UNU DA BİRAZ AZALTABİLİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder