16 Mart 2011 Çarşamba

KATMER POAÇA





MALZEMELER
1su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
20 gr yaşmaya 1 yumurta (sarısı üzerine beyazı içine koyacağımız peynire )
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı )
ARASINA SÜRMEK İÇİN
75 gr tereyağ veya margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
İçine koymak için100 gr beyaz peynir


YAPILIŞI
Maya çok az ılık suyla eritilecek Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapılıcak. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayrılacak Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağ veya margarin ince bir tabaka halinde sürülecek . Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayıp. En üsttekine yağ sürülmeyecek. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütüp Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peyniri yumurta akıyla karıştırıp koyarak sarıp 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürerek ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilecek


NOT:TARİF MUTFAK GÜNCESİ ŞAZİYENİN TARİFİ KENDİSİNE BU GÜZEL TARİFİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR  EDİYORUM . ARKADAŞLARIMIZIN ÇOĞU BU TARİFİ DENEDİLER, NEKADAR GÜZEL BİR TARİF OLDUĞUNU ZATEN BİLİYORLAR .


DİĞER BLOĞUMDA DAHA ÖNCE YAYINLAMIŞTIM,  BU BLOĞUMADA KAYDETMEK İÇİN YENİDEN GÜNCELLEMEK İSTEDİM. BUNLAR YENİ ÇIKTI FIRINDAN ÇOK SIK YAPTIĞIM BİR POAÇA YAPMAYAN ARKADAŞLARIMIZADA BİR AN ÖNCE DENEMELERİNİ TAVSİYE EDERİM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder