14 Mart 2011 Pazartesi

Çıtır Börek Üzerinde Mayonezli Patlıcan Salatası







İsmi şeflerin menüsündeki gibi uzun oldu farkındayım ama ne isim vereceğimi uzun uzun düşündüğüm bir tarif oldu bu ..

Patlıcan salatasını yoğurtlu,domatesli veya mayonezli şekliyle çok sık tüketiriz.Ancak servisini genelde kaşıkla alabileceğimiz şekilde yaparız. Gün sofralarında ve davetlerde çok şık duracağına inandığım bu tarif, altındaki çıtır çıtır kızarmış yufkasıyla da müthiş bir ikili oldu:)

Çıtır Börek Üzerinde Mayonezli Patlıcan Salatası

3 adet yufka
2 adet közlenmiş bostan patlıcanı
3 yemek kaşığı mayonez
1 dolu yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak İçin;
1 su bardağı sıvıyağ

Üzerine;
Kırmızı pul biber



Patlıcanlar közmatikte veya fırında(yada ocak üzerinde) közlenir.İlk sıcaklığı gidince kabukları hemen soyulur ve kesme tahtasına alınarak geniş sırtlı bıçakla incecik kıyılır.

Karıştırma kasesine alınan patlıcanların üzerine mayonez,yoğurt tuz ve ezilmiş sarmısak vakit geçirmeden karıştırılır ve salata üzeri kapatılarak bir süre dinlendirilir.

Yufkalar tezgahın üzerine alınıp sigara böreğinde olduğu gibi her bir yufka 8 eşit parçaya bölünür.(daha minik isteniyorsa 12 parçaya bölünebilinir)Geniş tarafından sarmaya başlayarak boş olarak her bir yufkaya gül şekli verilir ve kürdanla tutturulur.

Servise yakın börekler kızgın yağda iyice kızartılır.Kızartıldıktan sonra kürdanlar içinden çekerek alınır.Mayonezli patlıcan salatasından 1 'er tatlı kaşığı alınarak her birinin üzerine paylaştırılır ve en üstüne pul biber dökülerek servise sunulur.


Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder