27 Mart 2011 Pazar

PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ











PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ

MALZEMELER

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İÇİ

500 gram kıyma

2 adet soğan

3 adet patetes

Tuz ,kara biber



YAPILIŞI



Un,tuz ,su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur yarım saat hamur dinlendirilir.

Patetesler tavla zarı büyüklüğünde doğranır soğanlar küçük yemeklik doğranıp kıymayla karıştırılır. Tuzu ve karabiberi ilve edilir, dinlenen hamurlar 4 eşit parçaya ayrılır her parça 30 santim çapında açılır. sıvı yağ ile yağlanıp bir bez üzerinde 20 dakika bekler daha sonra sofra bezinin üzerine alınıp kenarlarından çekerek iyice açılır kalın kenarları kesilip çıkartılır karşılıkl ı iki ucuna patetesli içten konup önce sofra bezinin bir tarafından tutup ortaya doğru sardırılır daha sonra diğer uçtan sofra bezini kaldırıp sardırılır ortadan kesilir istenlen şekilde kıvrılır gül böreği gibi veya başka şekil verilip yağlanmış tepsiye konup üzeri sıvı yağ ile yağlanıp 170 derecede ısıtılmış fırında pişer.



KABAKLI ÇARŞAF BÖREĞİ

MALZEMELER

(1 tepsi için)

2 su bardağı su

tuz ,aldığı kadar un

İÇİ

1 kilo kabak

2 adet kuru soğan ,tuz,karabiber

YAPILIŞI

Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılacak 15 dakika bekleyecek 4 parçaya ayrılıcak 30 santim çapında açılacak üzerleri sıvı yağ ile yağlanıp 15 dakika daha bekleyecek bezin üzerine alınıp kenarlarından çekiştirip açılacak kenarları kesilip içleri konacak ben iki tarafına koyuyorum iki taraftan ortaya doğru bezi kaldırıp rulo yapıyorum isteyen her tarafına serpip tek rulo şeklindede yapabilir ama böyle daha ince çıtır çıtır bir börek oluyor istenen şekilde kıvrılır yağlanmış tepsiye dizilir üzerine sıvı yağ sürülür kızdırılmış fırında pişer istenen içlerle yapılır. (patetesli, kıymalı ,peynirli)



İçi 1 kilo taze kabak tavla zarı gibi doğranır içine 2 adet soğan doğranır, karabiber ilave edilir tuzu hamura katılacağı zaman konur çünki önce koyunca sulanır.Sinangil ununun böreklik unları var onlarla yapıyorum çok güzel açılıyor.



ISPANAKLI ÇARŞAF BÖREĞİ

MALZEMELER

2su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İÇİ

500 gram ıspanak (ayıklanmış yıkanmış yaprakları)

1 adet kuru soğan

150 gram beyaz peynir

Tuz ,kara biber



YAPILIŞI

Un,tuz ,su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur

yoğurulur, yarım saat hamur dinlendirilir. Ispanakların

yaprakları ayıklanıp yıkanır, küçük, küçük doğranır tuzla

hafif ovulur soğan küçük yemeklik doğranır peynir

ufalanır Tuzu ve karabiberi ilave edilir,hepsi karıştırılır .

Dinlenen hamurlar 4 eşit parçaya ayrılır her parça

30 santim çapında açılır. sıvıyağ ile yağlanıp bir bez

üzerinde 20dakika bekler, daha sonra sofra bezinin

üzerine alınıp kenarlarından çekerek iyice açılır kalın

kenarları kesilip çıkartılır karşılıklı iki ucuna ıspanaklı

içten konup önce sofra bezinin bir tarafından tutup

ortaya doğru sardırılır daha sonra diğer uçtan sofra

bezini kaldırıp sardırılır ,ortadan kesilir istenlen şekilde

kıvrılır gül böreği gibi veya başka şekil verilip yağlanmış

tepsiye konup üzeri sıvı yağ ile yağlanıp170 derecede

ısıtılmış fırında pişer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder