29 Mart 2011 Salı

KUMPİR

Manisa Mesir Şenlikleri ve  eşimin izne gelmesiyle geçen şu kısacık ama her anı güzellikle dolu bir haftayı geride bıraktık kızlarım ve ben.Önümüzde 3 ay var eşimle bir araya gelebilmek için. Dört gözle bekliyorum yazın gelmesini. Geçen yazki gibi Kastamonu yolcusuyuz bakalım bu defa hangi köye düşücek yolumuz ya Manisalı kalıcaz yada Kastamonuda ikamet edicez yazın sonunda bakalım Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler.Tarifime geçmek istiyorum hem pratik hem leziz büyük küçük herkesin sevebileceği bir lezzet.
Malzemeler:
Patates
Tereyağ
sosis
bir kavanoz garnitür
mısır konservesi
salatalık turşusu
ketçap
mayonez
tuz
Yapılışı:
Patateslerimizi tuzla beraber haşlıyoruz.Sıcakken soyup püre yapıyor tereyağ ve tuzla tatlandırıyoruz.Dikdörtgen borcamın içine patateslerimizi yayıyoruz.Sosisimizi ve sudan geçirip yıkadığımız garnitürümüzü daha sonra mısır ve turşumuzu ekliyoruz.Üzerini ketçap ve mayonezle süslüyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder