31 Mart 2011 Perşembe

ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE



Uzun zamandır denemek istiyordum ama bir şekilde hep ertelendi ve sonunda ablamın ısrarları sonucu pes ettim:) Pişirmesi zor diyenleri okudum kimi ortası çatlıyor demiş fırından hemen almalı yada fırında bekletmeli vs. vs. vs.:))Ben sorunsuz ilk cheese cake denememi sunuyorum sizlere:))Lezzet olarak pek benim damak zevkime öre değil açıkcası ama büyük kızım çok seviyor küçük kalıpta yaptım sadece ona yetecek kadar ha birde ablama göndermek istedim ilk cheese cake denememi tadına bakması için :(( becerikli kızım yolda düşürmüş tabağı kumlu kumlu götürmüş teyzesine anneme sakın söyleme diyede tembihliyor elli kerede dikkatli götür diye tembihledim:((Velasıl bu lprlu denemem bidahakine kremayla deniycemiDenemek isteyenler için işte tarifi..
Malzemeler:
Alt taban için:
yarım paket burçak bisküvi,yarım paket pötibör bisküvi
50 gram margarinden( ben biraz sıvı yağda ekledim tek tereyağlı yada margarinli bana ağır geliyor lezzet
olarak)
Üst malzeme:
bir su bardağının 4/3 ü kadar süzme yoğurt
250 gram labne
125 gram lor
yarım su bardağı şeker
2 yumurta
1 yemek kaşığı dolusu un
1 pk. vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
Çilek sosu:
250 gram çilek
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim lütfen.Cheese cakemizin alt tabanı için bizküvilerimizi rondodan geçirip erittiğimiz margarinimizle beraber karıştırıyoruz.Ufak kelepçeli kalıbımıza yağlı kağıt koyup bisküvili harcımızı içerisine yayıyoruz.Bir su bardağının altı ile iyice bastırıyoruz.Buzdolabına koyup bir saat kadar kadar bekletiyoruz.Üst malzememiz için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.Rondodan bir kere geçirdiğimiz lorumuzu ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.Daha sonra yoğurdumuzu ekliyor labnemizi ekliyor ve tekrar çırpıyoruz.Son olarakda unumuzu vanilyamızı ve limon suyumuzu ilave ediyor ve tekrar karıştırıyoruz.Fırınımızı 160 dereceye ayarlıyor ve bu ısısya gelmesini bekliyoruz. Dolaptan çıkardığımız kalıba kremamızı döküyoruzUfak su dolu bir kap koyuyorruz fırınımıza ve cheese cakemizi koyuyoruz.Yaklaşık 40 dakika kadar pişriyoruz.Yan tarafları hafifi pembeleştiğinde fırınımızı kapatıyoruz.Ama fırın kapağnı açmıyoruz.Soğuyuncaya kadar fırında bekletiyoruz.Soğuyan cheesecakemizi buzdolabına koyup en az 6 saat sonra servis ediyoruz.Çilek sosumuz için çilekleri ve şekeri rondodan geçirip bir yemek kaşığı nişasta ile biraz kaynaıyoruz.Soguyunca cheesecakemizin üzerine servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder