25 Mart 2011 Cuma

EZO GELİN ÇORBASI







MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı ince bulgur
½ çay bardağı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber ,tuz
Limon
İsteğe göre 1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Tencereye su doldurulur , kaynayınca içine iyice yıkdığımız mercimekler ilave edilir, pişerken ara, ara köpükleri alınır iyice pişince diğer tarafta kuru soğan çok küçük doğranır ve sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur, salçası eklenerek biraz daha kavrulur içine kimyon, nane ,pulbiber,tuz eklenir kaynayan çorbaya katılır, 2 kaşık ince bulgurda eklenerek 7-8 dakika daha Kaynatılır. İstenirse üzerine eritilmiş tereyağ dökülür limon sıkılarak servis yapılır.
NOT: arzuya göre eritilmiş tereyağ pulbiber ekleyerek üzerine dökülebilir .




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder