21 Mart 2011 Pazartesi

makarna çorbası nasıl yapılır


Makarana çorbası yoğurtlu, salçalı ve sütlü olarak hazırlanır. Çorba yapılacak makarnanın çeşiti kişinin tercihine bağlı olmakla birlikte, çorba hazırlarken küçük boyutlu makarna kullanmak daha uygundur. Çünkü makarna haşlanırken ve haşlandıktan sonra boyut olarak büyür. Bu yüzden, çorba yapımında küçük boyutlu makarna kullanılır. Bunlar arasında yüzük, boncuk, fiyonk, midye ve benzeri makarnaları sayabiliriz. Makarna çorbası sebzeli, domatesli, mercimekli, barbunyalı, fasulyeli, pazılı, ıspanaklı, tavuklu, peynirli ve daha nice çeşitte yapılabilir. Ve hatta, süt ile şekerli makarna çorbası da hazırlanabilir. Makarna çorbası hazırlarken çeşitte tercih, zevkinize kalmış bir şey ne diye bilirim. Sultan, bazen yoğurtlu makarna çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir bardak midye makarna
bir kaşık tereyağ
iki kaşık zeytinyağ
bir bardak yoğurt
bir kaşık un
bir yumurta
beş bardak su
kuru nane, tuz

Yapılması
beş bardak suyu kaynatın
üzerine makarnayı ilave edin haşlayın
bir kap içinde yumurta, yoğurt ve unu çırpın
üzerine makarna suyundan katın ve karıştırın
bu karışımı kaynamakta olan tencerenin içine dökün ve karıştırın
tencereyi ağır ateşte beş dakika kaynatın
ardından çorbanın tuzunu ayarlayın
yağ içinde naneyi hafif kavurun
çorbanın üzerinde gezdirin
ve gönlünüğzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder