14 Temmuz 2008 Pazartesi

Zeytinyağlı Kabak

Sıcak yaz akşamları iş dönüşü yemek telaşı başladığında, buzdolabında zeytinyağlı kabağı görüp rahatlarım: yapmam gereken tek şey kıvırcık salatadır!

Malzemeler:

4-5 kabak
1 orta boy soğan
2 domates
2 diş sarımsak
2 adet kesmeşeker
tuz
1 çay bardağı sıcak su
sıvıyağ
kuru nane ya da dereotu (arzuya göre)

Kabakları iyice yıkayıp üzerlerini kazıyın. Ortadan uzunlamasına dörde böldükten sonra kabakları 3-4 cm. eninde kesin. Soğan, domates ve sarımsağı rendeledikten sonra (ya da rondodan geçirdikten sonra) az sıvıyağla orta ateşte çevirin. Kabakları, şekeri ve tuzu ilave edip harçla iyice karışmasını sağlayın. Son olarak suyu ekleyip kabaklar suyu çekene kadar tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin. Kabaklar piştikten sonra üzerlerine arzu ettiğiniz miktarda sıvıyağ gezdirin ve soğumaya bırakın. Ilık olarak da yiyebileceğiniz gibi buzdolabında soğutup soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Servis ederken üzerini kuru nane ya da dereotuyla süslemenizi tavsiye ederim, kabağa çok yakışıyorlar.

Afiyet olsun!

Not: Bu hafif yemeği diğer yazlık lezzetlerin yanına yolluyorum. Kolay gelsin sevgili Neslihan..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder