22 Temmuz 2008 Salı

AVCI BÖREĞİ

Hafta sonu izmire gittim bu böreğide oradaki kuzenimde yedim ,sevdiğim bir börektir ama ben yapıp siteme koymamıştım hemen fotoğrafını çektim sizlerle paylaşayım dedim.Ellerine sağlık pınarcım böreğin nefisti.

MALZEMELER:

3 adet hazır yufka
250 gr.kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
tuz ,karabiber
1 çay bardağı su
galeta unu
kızartmak isterseniz sıvıyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yumurta akı

YAPILIŞI:

Küp küp doğranmış soğanları üç yemek kaşığı sıvıyağda öldürün içine kıymayı koyup kavurun.Kıyma kavrulunca içine bulguru atın bir çay bardağı su koyup ocağın altını tencerenin ağzını kapatın bulgurun şişmesini bekleyin.15 dakika sonra içine ceviz içini tuz ve karabiberi ekleyip bir yanda beklemeye bırakın.Birinci yufkayı tezgaha yayın bir kasede karıştırdığınız su ve yağ karışımından fırça ile yufkaya sürün yufkayı istediğiniz genişlikte üçgenlere bölün hazırladığınız kıyma içinden kaşıkla koyup sigara böreği gibi sarın.Diğer yufkalarada aynı işlemi yapın işlem bitince börekleri önce yumurta akına sonra galate ununa bulayın arzunuza göre ister sıvıyağda kızartın isterseniz 200 derecedeki fırında pişirin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder