25 Temmuz 2008 Cuma

Mürdüm Erikli Tart

Annemin çayın yanına yaptığı üzeri kıtır kıtır içi yumuşak tart.. Belki siz de haftasonu çay keyfinde ya da kahvaltı sofranızda bu lezzetli tarta yer vermek istersiniz..

Hamur
malzemeleri:
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Harç malzemeleri:
arzu ettiğiniz kadar mürdüm eriği (annem çiğden kullanıyor, bu şekilde görüntüsünün daha lezzetli olduğunu ve meyvanın mayhoşluğunun hamura da geçtiğini söylüyor)

Hamuru yoğurun. Parmak uçlarınızla hamurdan bir parça koparıp kenara ayırın. Hamurunuzu az yağlanmış borcama (annem 26 cm çapında kullanmış) yayın. Üzerine mürdüm eriklerini hafif bastırarak yerleştirin. Kenara ayırdığınız hamura topak topak olacak şekilde biraz un ilave edin ve eriklerin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 175' fırında hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpmek isterseniz servisten hemen önce ilave edin, aksi halde meyva ile birleşen pudra şekeri sulanacaktır.

Afiyet olsun!

Not:
Arzu ederseniz şeftali, kayısı ya da tarçın ve şekerle pişirdiğiniz elma dilimleri ile de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder