Zahmet vereceklerini düşündüklerinden, geçtiğimiz ramazanı saymazsak, yemek davetlerimi geri çeviren ailem nihayet cuma akşamı, yoğun ısrarlar neticesinde, bize geldi.. Şeref konuğu olarak özel ilgi gösterdiğimiz anneannem de yanlarındaydı..
Menüdekiler:
Salamlı kaşarlı tavuk - ince dövdürdüğüm göğüs tavukların arasına kaşar peyniri ve salam koyup ikiye katladım. 180' fırında pişirdim. Tavuklar piştikten sonra ızgara konumunda üzerlerini kızarttım.
Peynirli maydanozlu patates: 6-7 adet patatesi haşlayıp çatalla ezdikten sonra beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, 1 yumurta sarısı ekleyip karıştırdım. Son olarak kar haline gelinceye kadar çırpılmış 1 yumurta beyazı ilave edip patatesleri ezmeden harmanladım ve 200' fırında pişirdim.
Perde Pilavı - Kardeşim için özel yaptığım bu pilav bir sonraki gönderinin tarifi olacak.
Kabak salatası
Annemin getirdiği patlıcan kızartması - sağlıklı olmayışı yüzünden çok nadir yaptığımız için, yemek esnasında kızartmayı en son ne zaman yediğimizi hatırlamaya çalıştık.. Ama cevabı bulamadık..
Zeytinyağlı fasülye
biberli Trakya salatası - Sahrap Soysal'a ait bu salata tarifine göre, közlenmiş biberleri minik minik kesip maydanozu incecik doğradım. Zeytinyağı, sirke ve 1 diş ezilmiş sarımsakla harmanladım.
ve tatlı olarak Pelin'in parfesini hazırladım..
Bu menüde herşeyden güzel olan bir anneannenin torunuyla iftihar etmesiydi..
Menüdekiler:
Salamlı kaşarlı tavuk - ince dövdürdüğüm göğüs tavukların arasına kaşar peyniri ve salam koyup ikiye katladım. 180' fırında pişirdim. Tavuklar piştikten sonra ızgara konumunda üzerlerini kızarttım.
Peynirli maydanozlu patates: 6-7 adet patatesi haşlayıp çatalla ezdikten sonra beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, 1 yumurta sarısı ekleyip karıştırdım. Son olarak kar haline gelinceye kadar çırpılmış 1 yumurta beyazı ilave edip patatesleri ezmeden harmanladım ve 200' fırında pişirdim.
Perde Pilavı - Kardeşim için özel yaptığım bu pilav bir sonraki gönderinin tarifi olacak.
Kabak salatası
Annemin getirdiği patlıcan kızartması - sağlıklı olmayışı yüzünden çok nadir yaptığımız için, yemek esnasında kızartmayı en son ne zaman yediğimizi hatırlamaya çalıştık.. Ama cevabı bulamadık..
Zeytinyağlı fasülye
biberli Trakya salatası - Sahrap Soysal'a ait bu salata tarifine göre, közlenmiş biberleri minik minik kesip maydanozu incecik doğradım. Zeytinyağı, sirke ve 1 diş ezilmiş sarımsakla harmanladım.
ve tatlı olarak Pelin'in parfesini hazırladım..
Bu menüde herşeyden güzel olan bir anneannenin torunuyla iftihar etmesiydi..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder