30 Temmuz 2008 Çarşamba

Yoğurtlu Soslu Kebabım

Henüz reçel kaynatıp salça hazırlamak için vakit bulamamış olsam da dondurucuyu boşaltıp annemin katkılarıyla vişne, bezelye, barbunya ve bamyayla doldurarak kış hazırlıklarına başladım. Dondurucuyu boşaltma işlemlerini daha keyifli hale getirmek için de geçen ramazandan kalan, küp küp keserek buzdolabı poşetlerinde sakladığım pideleri ve kavrulmuş kuşbaşı etleri pratik bir kebap yaparak değerlendirdim.

Malzemeler:
kuşbaşı et
pide (küp küp kesilmiş)
salça
yoğurt
sıvıyağ
sıcak su
kekik

Malzemelerin miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz; bol yoğurtlu ya da az salçalı; kekiksiz ya da pulbiberli denemek size bağlı, bu yüzden miktar vermedim.

Teflon tavaya pideleri alıp kısık ateşte ısınmalarını sağlayın. Bir diğer tavaya salça, sıcak su ve sıvıyağı alın, salçayı inceltmek için malzemeleri karıştırın ve sosu pişirin. Bu esnada kuşbaşı etleri çok kısık ateşte kavurun (ben önceden kavrulmuş et kullandığım için çok pratik oldu, size de etlerinizi kavurup dondurucuda saklamanızı tavsiye ederim). Pişen sosun 3/4'ünü pidelerin üzerine gezdirerek yumuşamalarını sağlayın. Servis tabağına soslu pideleri alın, üzerine etlerinizi ilave edin. Biraz su ile iyice çırptığınız ve kıvam almasını sağladığınız yoğurdu etlerin üzerine dökün. Son olarak da sosun kalanını ve kekiğinizi ekleyin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder