28 Temmuz 2008 Pazartesi

ŞEFTALİ REÇELİ

Bizim evde kış hazırlıkları başladı ilk şeftali reçeli ile açılışı yaptık sonra vişne reçeli yapıldı ilerleyen günlerde tarifini vericem daha sonrada tarhana yapılacak.Reçelsiz bir kahvaltı sorfası düşünemiyorum şöyle ekmeye tereyağı sürüp üstüne reçelimi sürdümmü deymeyin keyfime:):)

MALZEMELER:

1 kg. sert şeftali
1 kg.şeker
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay fincanı su

YAPILIŞI:

Akşamdan şeftalileri soyup küçük küçük derin bir kaba doğrayın üstüne şekeri döküp bir gece buzdolabında bekletin.Sabah bu karışımı bir tencereye alın altını yakıp kısık ateşte şeker eriyene kadar bekleyin sonra altını biraz açın suyu koyup kaynamaya bırakın devamlı takip edin köpüklerini bir kaşıkla alın arada karıştırın.Sonra porselen tabağa birazdökün dağılmadan top şeklinde durmaya başladıysa limon suyunu koyup beş dakika kadar daha pişirin ve altını kapatıp soğumaya bırakın.Ilıklaşmaya başlayınca kavanozlara alın iyice soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder