31 Temmuz 2008 Perşembe

PAZI KAVURMASI

MALZEMELER:

2 demet pazı
1 çay bardağı zeytinyağ
1 büyük soğan
1 çay kaşığı karabiber
1/5 litre su
biraz tuz
üzeri için 5-6 kaşık yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber,bir çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Pazıları iyice yıkayıp iki parmak aralıkla doğrayın.Bir tencerede su kaynatın su kaynamaya başlayınca pazıları atıp iki dakika haşlayıp süzün.Başka bir tencerede zeytinyağını kızdırın küp küp doğranmış soğanları öldürün daha sonra elinizle pazıların suyunu sıkarak tencereye koyun tuz ,karabiber ekleyip on dakika kavurun.Pazılar kavrulunca servis tabağına alıp soğumaya bırakın o soğurken bir kasede yoğurdunu hazırlayın.Yoğurda sarımsakları doğrayın tuz katıp biraz kaşıkla çırpın pazıların üstüne dökün bir tavada tereyağı ve kırmızı pulbiber eritip en üste dökün .Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder