27 Mayıs 2008 Salı

ZEYTİNYAĞLI ISPANAK
yoğrtlu yada sade ne güzel bir zeytinyağlıdır.

-içindekiler-
1 kilo ıspanak
2 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı pirinç
bir su bardağı zeytin yağı
bir tatlı kaşığı salça (arzuya göre )
-yapılışı-

Ispanakları iri iri doğrayıp iyi bir şekilde yıkayın daha sonra tencerenin içine yağı koyun.yağ kızdıktan sonra soğanı koyup pembeleşmesini bekleyin daha sonra salçayı koyun ( zeytin yağlıda salça sevmeyenler koymayabilir)yıkanan ıspanakları tencereye koyup kapağını kapatın.arada sırada karıştırın.kavrulduktan sonra yarım su bardağı pirinci ve 2 su bardağı suyu ve yeteri kadar tuzu ilave edip pişmesini bekleyin.pirinçler piştiği zaman yemeğiniz hazırdır.zeytinyağlıları piştikten sonra en az 6 saat bekletilirse daha lezzetli olur.
-afiyet olsun-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder