20 Mayıs 2008 Salı

Fırında Mantar Güveç


İşte size davet menüleri için nefis bir ara sıcak! Özellikle de etin yanında mükemmel bir eşlikçi..

Önceki yazımda menüde adı geçen mantar güveci ilk yapışım güveç kaplarımı nasıl kullanabilirim sorusundan yola çıkıp, evdeki malzemeleri değerlendirmek adına kendime göre bir tarif oluşturmamla gerçekleşti. Sonuçtan öyle memnun kaldım ki menü hazırlayacağım zaman artık mutlaka mantar güveci de not ediyorum..

Malzemeler:
400 gr. dilimlenmiş mantar
1 çorba kaşığı domates salçası

2 çorba kaşığı biber salçası (mutlaka)
2adet domates
2 adet çarliston
1 adet sarımsak

kekik
karabiber

tuz
5 dilim kaşar peyniri

Mantarları yıkadıktan sonra vok tavaya alın ve harlı ateşte suyunu salana kadar soteleyin. Dilimlediğiniz çarliston biberini ilave edip 1-2 dk. daha kavurun. Salçaları, kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi, baharatları ve dövülmüş sarımsağı da ekleyip 4-5 dk. pişirin. Soslu mantarları güveç kaplarına paylaştırın (bu ölçülerden 5 porsiyon çıkıyor) ve üzerlerine 1'er dilim kaşar peyniri koyup 200' fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.

Afiyet olsun!


Not: Eğer hemen fırınlamayacaksanız mantar güveci hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder