12 Mayıs 2008 Pazartesi

BULGUR PİLAVI

Bulgur pilavını herzaman çok sevmişimdir geçenlerde yaptım yaptığım gün buluştuğum arkadaşım derya da bu ayki etkinlik konusunun bulgur olduğunu söyledi, tarifimi etkinliğe gönderiyor deryaya kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
2 domates
2 adet sivribiber
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağ
yarım kahve fincanı kadar zeytinyağ
kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI:

Yağları kızdıralım soğanı küp küp doğrayalım tencereye alalım soteleyelim, salça ve soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve küçük küçük doğranmış biberleri katalım.3 su bardağı su katıp su kaynayınca yıkanmış süzülmüş bulguru katalım isteye göre ayarlanmış tuz ,biber,naneyi ekleyip kısık ateşte pişirelim.Altını kapatıp ağzına bir kağıt havlu kapatıp 15 dakika bekletelim sonra servis yapalım.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder