11 Mayıs 2008 Pazar

Anneler Günü Kahvaltımız ve Annemin Peynirli Poğaçası

Annem pazar sabahı bizi kahvaltıya davet etti. Biz de yoğun geçen pazar günümüze bu güzel sofrayla başlamış olduk.. Birilerinin dayanamayıp tadına baktığı çiğ yufkadan kıymalı böreğin ve ev yapımı vişne suyunun öncesinde annemin peynirli poğaçasının tarifini vereceğim..

Annemin Peynirli Poğaçası için malzemeler:

2 yumurta akı (sarıları üzerlerine sürülecek)
1 paket Becel (eritilmeyecek)
1çay bardağı hakiki sızma zeytinyağı (poğaçanın özelliği)

1 çay bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
200 gr. beyaz peynir

Bütün malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun. Yarım saat dinlendirdikten sonra poğaça şekli verip içine arzunuza göre peynir, kıyma veya haşlanmış patates koyun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve kızarıncaya kadar 175' fırında pisirin.

Bu poğaçaları sevgili Aynur'un evsahibeliğini yaptığı Poğaça Etkinliğine, kahvaltı sofrasını da sevgili Özlem'in evsahibeliğini yaptığı Kahvaltı Şenliği'ne yolluyorum.. İkisine de kolaylıklar diliyorum..

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder