28 Mayıs 2008 Çarşamba

ET SOTE

Et sote pilav salata üçlüsüne bayılırım ,genelde soteye mantar koyarım bu seferkine mantar olduğu halde koymayı unutmuşum sonradan aklma geldi,mantarıda salata olarak tükettik bizde.
Et sotenin tüm malzemelerini çiğden yaparım daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

MALZEMELER:

1/2 kg.isteğinize göre kuzu yada dana sotelik et
2 adet domates
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
250 gr.mantar
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıpulbiber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağ yada 1/2 çaybardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Eti bir güzel yıkayalım süzdürelim ,soğanları küp küp doğrayalım ,domatesleri soyup küp küp doğrayalım yeşil biberlerinde çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince kıyalım bütün malzemeleri bir tencereye alalım baharatları ,salçayı,yağı katıp bir çaybardağı su ekleyip hepsini pişmeye bırakalım.Yanında pilavla servis yapalım.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder